Past exhibitions
 

Asbjørn Rødberg
Among Dragons

Asbjørn kommer opprinnelig fra Risør, men har bodd mange år i Trøndelag. Han har gått på kunstskolen i Trondheim og på Kunstakademiet i Bergen, og jobbet i mange år som lærer i formgivningsfag på Fosen Vdg skole.
Stilen og hvilken isme Asbjørn jobber innenfor er like greit å definere som en stilmix. Han liker å mixe media og noen ganger multi media. Han presenterer billedkunst sammen med musikk. Asbjørn hadde første utstilling hos Galleri 7 med sin eventyrlige verden i ekte landskaper fra Fosen, "Among Dragons".

IMG_8043_edited.jpg
How about you_.jpg
Ellen Eikenes
Touch me

I Ellens malerier møter figurative elementer abstrakte former og mønstre som veves  sammen til en helhet. Malerienes tematikk, uttrykk og motiv peker mot hendelser  som vi kjenner oss igjen i. Og mange av hennes verk har en åpenhet som innebærer  utallige tolkningsmuligheter. Betrakteren får egne assosiasjoner i møte med  maleriene. Denne tvetydigheten i verkene er noe Ellen streber etter og er bevisst  gjennom hele arbeidsprosessen. Ellen inspireres av opplevelser i livet; av naturen, av møter med mennesker, av  musikken, av sjølivet og andre kunstneriske inspirasjoner. 

Astrid Lien
EQUUS

Helt siden Astrid begynte å gå har hun holdt tegne- og maleredskaper i hånden. Etter hvert, og i kronologisk  rekkefølge, har hun utviklet, og utdannet seg, og jobbet som illustratør, grafisk designer, Art Director og  visuell kommunikatør i Trondheim. I perioder har hun også fått tid til frie arbeider og utstillinger. De siste  årene har hun siktet seg mer og mer over i den kunstneriske sfæren, og særlig etter at digitaliseringen  endret det grafiske faget fra lekent og kreativt til mer kodebasert. I 2017 flyttet Astrid fra Trondheim til  Tjøme, noe som også har gjort det frie arbeidet mer gjeldende. Astrid lager bilder i ulike teknikker og uttrykk. Tidligere med olje, vannfarger og pastell. I perioder collage,  akryl og grafikk. For tiden konsentrerer hun seg om sin «selvkomponerte» fremgangsmåte. Med skalpell,  folie, blekk, kluter, svamper, vann og kjemikalier har Astrid funnet et uttrykk som kler sitt eget lynne og  snev av melankoli. Det er en møysommelig prosess med arbeid i mange lag, både med motivet og fargene  som blandes direkte på papiret. Motivene er ikke intuitive, tvert imot, de er tenkt ut før hun starter  arbeidet med dem.

Karusell1_edit.jpg
IMG_0318 (1).jpg
Brian Friedland
Tranquility of Light

Brian Friedland, opprinnelig fra USA, er nå bosatt i Trondheim, Norge, hvor han jobber som fysioterapeut. Det som en gang begynte med en hobby, for å unnslippe hans hektiske og stressende arbeid og hjemmeliv, ble til en sann lidenskap. Han har jobbet med forskjellige medier, men det ble akvarell malingen som fengslet han mest pga av dens flytende og spontane egenskap.  "Det er fasinerende å se på samspillet mellom pigmentet, vannet og papiret når det beveger seg og endres mens det tørker." Du må gi opp kontrollen og la maleriet male seg selv, på en måte.
Brian anser seg selv som landskapsmaler, men kan ikke motstå utfordringen med å prøve noe helt annet nå og da. Hans viktigste egenskap er bruken av lys for å skape en beroligende og rolig stemning som får deg til å trekke pusten dypt og glemme alle bekymringene dine. 

Petter Jørgensen

Outsiders

Petter fokuserer på abstrakte og figurative motiver. Han liker å kombinere akryl og kull for å kreere melankolske portretter og landskaper. Han påvirkes av sine egne livserfaringer, å begynte å bruke maleriet som en form for å uttrykke skyggene som ligger og lurer bak våre menneskelige sinn

Image (6).jpeg
image6 (2).jpeg

Mariel Mikalsen

Awakening

Awakening serien er en kolleksjon på flere abstrakte verker som speiler oppvåkning og
nysgjerrighet i oss mennesker. Maleriene som er stilt ut på Galleri 7 er sentrale fra serien.
Kolleksjonen er fargerik, med kontraster og kvasse brytninger. Sirklene symboliserer
sykluser. Tankemønster, en vei å gå eller vaner vi har. Fargene er deg, de ønsker å vise, og
inspirere. Hva inspirerer deg?

Soul Seeds

En kollektiv utstilling

En vakker og dynamisk kollektivutstilling , som fokuserer på spørsmålet: Hva er bærekraft med 5 ulike kunstnere og designere som definerer sin versjon.
Maja Stabel
Ane Vik Eines
Kristin Bye
Tove Svartkjønnli
Linda Kristiansen

soul seeds (5).png
DB7B0782-7049-47D2-8BAE-5CDD6E7046F3.JPG

Pop-up Trondheim

Vebjørn Sand, Marianne Aulie & Eivind Sand

Pop-up Galleri Sand/Aulie i Galleri 7 sine lokaler. Vebjørn Sand sine siste verk og med seg flere verk fra Roseslottet. Far Eivind Sand stilte også ut og Marianne Aulie.

Gemini

En minneutstilling

«Gemini» Paul Ivory Carrier Jr.

27., 28. og 29. mai 2022

Han gjorde Trondheim mer fargerik.

Paul lvory Carrier jr. kom som en frisk pust fra den store verden på slutten av 1970-tallet, og gjorde på egen hånd at en grå liten by i et lite land ble mer internasjonal, mer fargerik.

Paul Ivory Carrier jr. er født 28. mai 1950 i Norfolk, Virginia - og vokste opp i den lille byen Oxford i North Carolina. Paul var utdannet danser, og tidlig på 70-tallet turnerte han USA som en del av ensemblet i den da så kontroversielle musikalen «Hair».

Kjærligheten gjorde at han etterhvert havnet i Trondheim. Paul fikk raskt høy status i det alternative miljøet i Stiftsstaden. Han etablerte sammen med bl.a. Martha Werman dansestudio «Jazz for Joy» som ble veldig populært i Trondheim. Han var også DJ i Strossa og Bodegaen i Studentersamfundet.

Fra 1982-86 og 1989, gikk han på kunstakademiet i Trondheim og all fokus gikk etterhvert til kunsten. Han har hatt deltatt på mange kollektivutstillinger og har hatt mange separatutstillinger i og utenfor Trondheim i perioden 1979-1998.

 

Paul var eksotisk, en vaskekte verdensborger, vakker og elegant. Han var en helhjertet positiv og fargerik som person, noe som ble gjenspeilet i kunsten han skapte. Paul bodde i Schives gate, tett ved Korsgata, helt inntil et hjerneslag i 1998 satte ham kraftig tilbake. Han var på vei hjem fra egen utstillingsåpning i Oslo. Men selv om korttidsminnet ble svekket, var det fortsatt ikke noe i veien med humøret - og han hadde fortsatt det åpne, varme blikket og omsorg for alle. Han fortsatte å male, og har hatt flere utstillinger siden 1998, hans siste separatutstilling ble holdt på Galleri Knust på Strandveikaia sommeren 2021.

Bilde invit2.jpg
image0 (1).png
Tove Svatkjønnli
papir_lab
Papirutstillling Botaniske utskeielser
NI EN MORE
Wear the fight
 

NI EN MORE - en organisasjon fra Mexico kommer å holder en pop-up utsalg i Galleri 7 Kom å delta på dette pop-up eventet i Trondheim hos Galleri 7, som varer kun 4 dager! Støtt kunsten. Støtt kvinner. Støtt ARTWEAR Ni en more jobber målrettet med å gi kvinner i utsatte omgivelser i Juarez, Mexico arbeid med inntekt i nærmiljøet sitt. Slik at kvinnene kan være med sine barn og samtidig tjene egne penger til å klare seg. All inntekt går direkte til kvinnene i Mexico

knuttttt.jpg
Title (2).PNG
Knut Løvås
Illustrasjoner 2005-2022
galleri7blank.png

Botaniske utskeielser med Tove Svartkjønnli er en mini utstilling ble utrolig papir design.
Bioingeniør av yrke og origami kunstner av lidenskap.Til daglig finner man Tove bak et mikroskop på St. Olavs hospital hvor hun leter etter små endringer i kroppens celler. På ettermiddagen finner du henne bak et lass papir, på jakt etter nye detaljer, sammensetninger og former. Hun beskriver seg selv som en utålmodig sjel som alltid streber etter å lære nye ting, teste begrensninger og leke med nye muligheter. Noe papir er det perfekte materialet til.

En pandemi med nedstigning, sosial distanse osv har gjort noe med oss. Dette førte til at jeg gikk enda dypere inn i den botaniske verdenen. Blomstene ble mer fargerike, større, mer lekne. Derfor navnet. Vi trenger å få mer farge inn i tilværelsen igjen. Få inn blomster, massevis, gjerne i deilige farger som bare får smilene frem i oss igjen. Vii må tine opp nå, og med den nordiske vinteren på trappene trenger vi farger som lyser opp.

Blomster i det fineste kreppapir, med størrelser som varierer fra 0.5 cm til 1 m per i dag, men for hvor lenge? Nye grenser må testes, nye blomster komme til live. Blomster til bukett, på vegg, i installasjoner og klær. Blomster gjør oss glade, og verden trenger flere av dem.

Tradisjonsrik origami er også faste innslag, og også her kommer ingeniøren frem. For det er utrolig gøy å kunne bruke origami som 'alle' kjenner i nye sammensetninger. Vri 2D til 3D og omvendt. Få uttrykket til å endre seg til noe helt annet enn opprinnelig.