About

                       Galleri 7 - Where science and design meets the arts, and creates magic. 

Galleri 7/Urban art is a concept gallery and collaborating designstudio. Our focus is on making art and the artistic process a part of the magic in our everyday lives. We are a non-traditional gallery believing there is room for conseptual ideas within a space to showcase art and design. Trondheim is becoming Northern Europe's most creative hub mecca. 

We believe there is a space for innovative and new approaches within the world of arts and design. We hope our concept gallery will be a beautiful contribution to Trondheims' many wonderous showrooms, galleries and museums. 

Winther Design-kuraterer galleriet, hvor unge og fremadstormende kunstnere og designere stiller ut sine unike kreasjoner. Fellesskapets kunstverksted,  er drevet av ulike kunstnere, hvor hverdagens folk og lidenskapelige skapere kan eksperimentere med nye ideer og teknikker gjennom workshops, kunstarrangementer og åpen workshop. Møtet med disse ideene stivner i en liten kafé med et lite utvalg av nydelige lokalproduserte te fra prisvinnende Gravraak teatelier, og kaffesorter fra Jacobsen & Svart i tillegg til deilige bakverk og kaker, som igjen er mat kunstverk fra Trøndelag og omegn. Her kan man sitte tilbakelent og nyte de ulike og varierte  utstillingene våre daglig i stillhet og ro.

Våre  stikkord er folkelighet og mangfold. Vi ønsker å definere kunsten slik den er; Kunst er en fellebetegnelse på menneskeskapte fenomener som blir laget for å dekorere og for å dele en opplevelse, fortelling eller følelse. Kunst dekker et stort mangfold av uttrykk, fra sang og dans (utøvende kunst), via diktning og skjønnlitteratur til maleri, skulpturer og arkitektur og fashion.

Vi ønsker å ta dere med på en reise og bryte barrièrer sammen med dere.

Galleriet formidler kunst og design i opphavsmannens / kunstnerens navn. Vi kommer til å kontinuerlig stille ut hva våre kunstnere og designer kreerer med unike utstillinger.

 

I tillegg til utstillingene tilbyr vi ulike workshop for de som har interesse av å lære seg en ny teknikk innen ulike kunst-og uttrykksformer. For å nevne noen tilbyr vi; glass og keramikkkurs, malerkurs innenfor ulike teknikkområder, hvordan å lage pigmenter, epoxy kreasjoner blant mange flere.

Vårt mål er å få slutt på nakne vegger, og gi inspirasjon til visuelle opplevelser, og få folket til å åpne dørene til kunst og design i heimen! 

 

Kunst er er en stor og avgjørende investering, og da kan det være betryggende å teste ut om bildet eller designet man har valgt passer inn hjemme før man tar den endelige beslutningen. 

Vi tilbyr gratis kunstrådgivning både til private eller til bedrift og kan tilby hjemlån på enkelte av våre kunst-og designverk. Det er mulig å booke en betalt befaring av vår kunst- og interiørkonsulent for en dag eller lengre oppdrag.

Ja! Vi leier ut lokalene våre til møter og eventer. Ta kontakt!

 

Kom innom og lån med deg kunst, eller ta kontakt for å avtale hjemkjøring. (Innenfor Trøndelag)

Owners of  Galleri 7:

Tania Winther

Gallerist & Owner                                                                          

 

 

INFO:

Innen billedkunst finner du spennende malerier i mellomstore og store størrelser, samt DGA kunsttrykk/kunstplakater i lave nummererte opplag. I tillegg til originale verk fra flere av kunstnerne galleri 7 formidler. Av andre kunstformer har vi nydelige skulpturer og unike møbeldesign samt annet unik veggkunst man ikke finner hos andre. Vi formidler både samtidskunst av nye og etablerte kunstnere og en unik dose av gamle skatter.

Ved kjøp av kunst over kr.2000,- kommer det en 5 % kunstavgift i tillegg til kjøpsprisen.

Midlene fra kunstavgiften tilfaller kunstnere og rettighetshavere gjennom kollektive og individuelle ordninger. De kollektive ordningene forvaltes av Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH), og består av stipend, andre tilskuddsordninger og kunstpriser. 

Kjøper du via vår nettbutikk er alle prisene inkl. denne kunstavgiften. 

Flere trykk og bilder kan kjøpes i vår nettbutikk. Vi åpner gjerne opp lokalene våre utenom åpningstidene våre. Ta kontakt på forhånd.

Vi har ikke et rammeverksted, men kan fint anbefale flere.

Giclée er en metode for å framstille digitale utskrifter av høy kvalitet for billedkunst skrevet ut på blekkskrivere. Metoden ble opprinnelig utviklet sist på 80-tallet, og betegnelsen giclée har siden blitt tatt i bruk av kunstnere og gallerier om enhver høykvalitets blekkutskrift. Gicléemetoden krever spesielle avanserte printere og en kombinasjon av lysekte blekk og syrefritt papir som er garantert av produsenten til å ha en minimums holdbarhet på 60 - 100 år. Slikt utstyr har et 11-fargesystem for blekkskrivere (vanlige enkle printere har 4-fargesystem).

Teknikken benyttes av en rekke fremtredende kunstnere til fremstilling av fotografiske forstørrelser og reproduksjon av malerier og grafiske arbeider i begrensede opplag.

Read more about our designers and artists who are a part of our tribe!

Tania Winther, Daglig Leder
James Goldstraw Styreleder

James Goldstraw

Chairman of the board

Art in architecture
Studying one exhibition

Affiliated

The Design Lab

Coffee shop

Winther Design

Kristin Bye Design

Petter Jørgensen

Atelier 7

Astrid Lien

Knut Løvås