Våre kunstnere og designere

image1.jpeg
Asbjørn Rødberg
Kunstner & Musiker
Asbjørn kommer opprinnelig fra Risør, men har bodd mange år i Trøndelag. Han har gått på kunstskolen i Trondheim og på Kunstakademiet i Bergen, og jobbet i mange år som lærer i formgivningsfag på Fosen Vdg skole.
Stilen og hvilken isme Asbjørn jobber innenfor er like greit å definere som en stilmix. Han liker å mixe media og noen ganger multi media. Han presenterer billedkunst sammen med musikk. De senere årene har han trivdes med å jobbe på store flater både på bygg og berg og kan vise til Vallersund med flere av hans verk. I det offentlige rom har tema vært historieskildringer, men det viktigste for han er å skape rom og lys, frihet.
Du vil komme til å finne Asbjørn sittende å tegne besøkende i Galleri 7.
 
Ellen - kunstneren - infofoto.jpg
Ellen Eikenes
Kunstner
I Ellens malerier møter figurative elementer abstrakte former og mønstre som veves  sammen til en helhet. Malerienes tematikk, uttrykk og motiv peker mot hendelser  som vi kjenner oss igjen i. Og mange av hennes verk har en åpenhet som innebærer  utallige tolkningsmuligheter. Betrakteren får egne assosiasjoner i møte med  maleriene. Denne tvetydigheten i verkene er noe Ellen streber etter og er bevisst  gjennom hele arbeidsprosessen. Ellen inspireres av opplevelser i livet; av naturen, av møter med mennesker, av  musikken, av sjølivet og andre kunstneriske inspirasjoner. Å male er hennes store  pasjon. Det starter med en idé og en skisse før selve skapelsesprosessen på lerretet  starter. Spesielt i starten arbeider hun sterkt intuitivt med former, farger og linjer.  Formene veksles mellom organiske og stramme. Arbeidet videre foregår med  bevisste og intuitive valg. Målet er å utvikle maleriet slik at farge og form klinger  sammen og linjer skaper en helhet i komposisjonen. Målet er også å skape en  stemning ut fra et tema eller en idé. Ellen veksler i sitt kunstneriske virke mellom å male og å holde malekurs. Ellen arbeider med malerier i akryl, og med grafikk; fortrinnsvis serigrafi/silketrykk,  samt tegning. www.elleneikenes.com
miocath.jpg
Astrid Lien
Grafisk kunstner
Astrid er utdannet dekoratør, og har siden starten av yrkeslivet, videreutviklet seg som illustratør, grafisk designer, Art Director og visuell kommunikatør i Trondheim. I perioder har hun også fått tid til frie arbeider og utstillinger. De siste årene har hun jobbet seg mer over i den kunstneriske sfæren, og særlig etter at digitaliseringen endret det grafiske faget fra lekent og kreativt til mer kodebasert. I 2017 flyttet Astrid fra Trondheim til Tjøme, der det frie arbeidet har fått mer plass. Astrid lager bilder i ulike teknikker og uttrykk. Tidligere med olje, vannfarger og pastell. I perioder collage, akryl og grafikk. For tiden konsentrerer hun seg om sin egenartede fremgangsmåte. Med skalpell, folie, blekk, kluter, svamper, vann og kjemikalier har Astrid funnet et uttrykk, og en fargepalett som speiler hennes noe melankoliske lynne. Det er en møysommelig prosess med arbeid i mange lag, både med motivet og fargene som blandes og fjernes vekselvis. Papiret er hennes hemmelige følgesvenn som tåler denne prosessen.
217102594_2928297287439299_3534601555161657745_n.jpg
Petter Jørgensen
Kunstner

Petter er en selvlært kunstner med bakgrunn opprinnelig i musikkens verden. Petter hadde ingen planer om å bli kunstner, men etter hans første utstilling for omtrentlig 10 år siden, ble hobbyen hans fort en suksess og svært populær blant folket.
Petter fokuserer på abstrakte og figurative motiver. Han liker å kombinere akryl og kull for å kreere melankolske portretter og landskaper. Han påvirkes av sine egne livserfaringer, å begynte å bruke maleriet som en form for å uttrykke skyggene som ligger og lurer bak våre menneskelige
 sinn. 
221772895_917800802449500_7093765603144567186_n_edited.jpg
Brian Friedland
Kunstner

Brian Friedland, opprinnelig fra USA, er nå bosatt i Trondheim, Norge, hvor han jobber som fysioterapeut. Det som en gang begynte med en hobby, for å unnslippe hans hektiske og stressende arbeid og hjemmeliv, ble til en sann lidenskap. Han har jobbet med forskjellige medier, men det ble akvarell malingen som fengslet han mest pga av dens flytende og spontane egenskap.  "Det er fasinerende å se på samspillet mellom pigmentet, vannet og papiret når det beveger seg og endres mens det tørker." Du må gi opp kontrollen og la maleriet male seg selv, på en måte.
Brian anser seg selv som landskapsmaler, men kan ikke motstå utfordringen med å prøve noe helt annet nå og da. Hans viktigste egenskap er bruken av lys for å skape en beroligende og rolig stemning som får deg til å trekke pusten dypt og glemme alle bekymringene dine. Det er av denne grunn at hans kunstverk kan bli funnet på veggene til mange helseinstitusjoner, kontorer og hjem i flere forskjellige land. Brian liker i tillegg å undervise og gir flere kurs i ulike teknikker.
Bilde_SortHvit_.jpg
Linda Kristiansen
Fotograf & Multimedia
Linda er opprinnelig fra Drammen, og har etter mange år i Trondheim nå bosatt seg på østlandet igjen. Hun har jobbet med kreative bildeuttrykk siden 2014 og lager visuelle historier ved hjelp av fotografering kombinert med digitale teknikker i etterbehandlingen. Forskjellige kamerabaserte elementer settes sammen til å skape ny mening, ofte ved å blande nytt og gammelt. Hun er opptatt av symbolikk og det å gi ny verdi til ting man kanskje ikke legger så mye merke til. Å skape rom for refleksjon eller gjenkjennelse. Bildene hennes er uttrykk som kommer fra egne perspektiver, observasjoner, ideer og tanker om livet og verden vi lever i. Linda holder også kreative workshops.
935475d057b3475fa369bc7428573fd4-img62_edited.jpg
Hesso Mahmoud
Kunstner
Hesso er en syrisk født kunstner som bor og jobber i Sverige. Han er utdannet ved Damaskus University Faculty of Fine Arts, og medlem av Artists to Artists Foundation, Toronto. Hans verk kan sees på Hera Gallery i Stockholm, Green Art, Dubai, Orient Gallery,
Jordan, Galleri Sigma, Sverige i september 2013 og andre store gallerier i Europa og Midtøsten.
Kunstneren er inspirert av naturen, og penselstrøkene hans skaper visuelle landskapsbilder som forteller en historie. Hesso’s bruk av farge koblinger i hvert hvert strøk, skaper et veggkunst av menneskelige følelser. Disiplinen som denne artisten bringer til sitt arbeid er inspirerende, og kan gjenspeiles i skjønnheten og den høye kunstneriske kvaliteten i hans malerier. Verkene til Hesso er utrolige interessante fordi de viser og avslører mye av den Syriske kunstbevegelsen.
maja_svarthvitt.jpg
Maja Stabel
Designer & Tekstilkunstner

Designer og tekstilkunstner som jobber med quilting og 'zero waste' design.
Maja er opprinnelig fra Østlandet, men med drømmen om å leve et saktere liv og et hjerte som alltid er klar for nye eventyr ble hun med odelsgutten til Byneset våren 2017.
Maja har alltid tegnet og malt, men er utdannet klesdesigner. Hun har lenge holdt de to tingene adskilt og skapt klær av gjenbruksmaterialer (mest kjent for sin pleddkåpe) og laget bilder og tatt illustrasjonsoppdrag ved siden av. Hun har gjennom årene prøvd å kombinere dette på en smart måte, men fikk først gjennombruddet (ifølge henne selv) i sitt eget kreative uttrykk i 2020 da hun startet å overføre tegningene til tekstil i form av quilt og maskinbroderi. Nå jobber hun både med tekstilkunst til å henge på veggen og til å kle på seg - det vil si hun lager større bilder som hun klipper opp i et slags puslespill (zero waste design) og syr sammen til et plagg.
Hennes arbeid spinner rundt ideen om det sakte - det feminine, om den intuitive urkvinnen - det indre kallet, om det ukjente og de magiske øyeblikkene imellom. Maja er forkjemper for et paradigmeskifte der vi jobber mindre og smartere, hvor vi bringer mer glede og letthet inn i livene våre. Hvor vi sakker ned. Hennes arbeid gjenspeiler dette.
 Maja elsker å skape workshops litt utenom det vanlige med håndarbeid, litt godis og samtaler om livet, om klær og kreativitet - og alt imellom. Hun gleder seg til å holde nye workshops hvor hun vil lære bort hele prosessen fra tegning til quilt.
tovesvartkjonnli_edited.jpg
Tove Svartkjønnli
Papir Lab/Papir kunstner

Bioingeniør av yrke og origami kunstner av lidenskap.Til daglig finner man Tove bak et mikroskop på St. Olavs hospital hvor hun leter etter små endringer i kroppens celler. På ettermiddagen finner du henne bak et lass papir, på jakt etter nye detaljer, sammensetninger og former. Hun beskriver seg selv som en utålmodig sjel som alltid streber etter å lære nye ting, teste begrensninger og leke med nye muligheter. Noe papir er det perfekte materialet til. 

En pandemi med nedstigning, sosial distanse osv har gjort noe med oss. Dette førte til at jeg gikk enda dypere inn i den botaniske verdenen. Blomstene ble mer fargerike, større, mer lekne. Derfor navnet. Vi trenger å få mer farge inn i tilværelsen igjen. Få inn blomster, massevis, gjerne i deilige farger som bare får smilene frem i oss igjen. Vii må tine opp nå, og med den nordiske vinteren på trappene trenger vi farger som lyser opp.

Blomster i det fineste kreppapir, med størrelser som varierer fra 0.5 cm til 1 m per i dag, men for hvor lenge? Nye grenser må testes, nye blomster komme til live. Blomster til bukett, på vegg, i installasjoner og klær.  Blomster gjør oss glade, og verden trenger flere av dem. Tradisjonsrik origami er også faste innslag, og også her kommer ingeniøren frem. For det er utrolig gøy å kunne bruke origami som 'alle' kjenner i nye sammensetninger. Vri 2D til 3D og omvendt. Få uttrykket til å endre seg til noe helt annet enn opprinnelig. 

1.Founders, Lene and Kristian.jpg
Kristian & Lene
Nuen/Møbeldesignere

Etter 13 år i storbyen Oslo hadde en liten tanke blitt til en idè, og ideen hadde blitt så stor at den ikke lengre kunne ignoreres. Kristian og Lene tok skrittet til å flytte til en liten avsideliggende øy som ligger på vestkysten i Norge for å realisere sine design. Sammen ble Nuen skapt  basert på materialene rundt oss.
Nuen sitt prosjekt er å lage unike designmøbler
basert på materialene vi har rundt oss,
ikke gå på kompromiss med arbeidsforhold,
ikke gå på kompromiss med naturen.
Design trenger ikke leve adskilt fra natur og mennesker.
 Tømmer fra Barkåker og Halsnøy.Ull fra Nordhordland villsaulag og noen spelsau i Rogaland.Karding på Hillesvåg, veving på Krivi, søm på Stord.Trebøying på Dovre, dreiing i Ørsta og linolje fra Halsa.
DSC_4259.jpeg
Amateur Stories
Marianne & Merete
er et norsk klesmerke i slow fashion – segmentet. Det betyr små og eksklusive kolleksjoner, produksjon etter bestilling, et mål om at plaggene skal være tidløse og anvendelige og kortreist produksjon i Norge. Amateur Stories lager plagg som er inspirert av den japanske kimonoen. Det vil si at plaggene er rene og minimalistiske i uttrykket, de er rause og inkluderende i designet og de kan brukes til mange ulike anledninger.
Venninnene bak Amateur Stories, Marianne og Merete, har i mange år jobbet med å meisle ut et konsept som de tror vil falle i smak hos fremtidens designbevisste kvinne. Nemlig et konsept som tar bærekraft på alvor, og som sørger for en eksklusivitet som bare kan oppnås ved å lage plagg som er one of a kind.
På Galleri 7 vil Amateur Stories stille ut ti unike jakker/bluser. Stoffene er håndplukkede, og plaggene er skreddersydd i Norge. Disse finnes det kun ett eksemplar av, og vi håper at de nye eierne både vil oppleve plagget som et tidløst nøkkelplagg i garderoben og et plagg som skiller seg ut i mengden, nemlig et anvendelig kunstverk!
IMG_0226.jpg
Irina Moen
Dukkemaker

Irina er opprinnelig fra Russland, men har bodd 20 år i norge. Hun har design og dekoratørutdanning fra St. Petersburg, men ble oppslukt av dukkenes verden for ca 15 år tilbake i tid. Siden den gang ble hun fortapt. Vi blir tatt inn i verden med underfundige små skapninger når vi møter på Irina's dukkeverden.
LindaSkaret_bw.jpg

Linda Skaret
Billedkunstner

Linda bor i Trondheim og jobber fra sitt atelier i samme by. Hun har drevet med kunsten på heltid siden 2019 og er utdannet innen formgivning og grafisk design.

«De viktigste elementene i bildene mine er farger, flyt og harmoni. Jeg prøver ofte å skape en følelse bevegelse i bildene, som en dans av farger og former som brer seg utover papiret. Bevegelsen jobber jeg frem ved hjelp av teksturer og organiske former, gjerne inspirert av vann og stein.»

Linda liker godt å kombinere det tradisjonelle og digitale, noe som kommer til uttrykk gjennom hennes verk laget med en teknikk som kalles D.G.A. (Digital Grahpic Artwork). For henne er selve malingen ofte bare én del av prosessen, siden hun bearbeider bildene sine mye digitalt. Hun klipper sammen flere malerier, endrer farger og komposisjon digitalt. Noen ganger fletter hun også inn illustrasjoner og fotografier i motivene, som resulterer i spennende og varierte uttrykk.

Image.jpeg

Mariel Mikalsen

Kunstner & forfatter

Mariel er bosatt i Trondheim. Hun har utdanning fra mediefag som 3D & Animasjon og går i dag på Forfatterskolen. Med sin brede interesse for kunst og natur lar hun dette inspirere maleriene og bøkene hennes. 

Awakening serien er en kolleksjon på flere abstrakte verker som speiler oppvåkning og nysgjerrighet i oss mennesker. Maleriene som er stilt ut på Galleri 7 er sentrale fra serien. Kolleksjonen er fargerik, med kontraster og kvasse brytninger. Sirklene symboliserer sykluser. Tankemønster, en vei å gå eller vaner vi har. Fargene er deg, de ønsker å vise, og inspirere. Hva inspirerer deg?

IMG_8277.jpg
Tania Winther
Winther Design
An Aesthetic Experience in Art, Design, and Craft

Tania er en visuell estetikker som legger hele sin sjel i å kuratere et rom, en utstilling, eller en samling av ulike objekter. Tania har studert og jobbet på flere ulike plattform, og har bakgrunn fra vitenskapen så vel som interiørdesign og design fra Sydney Design School. Tania mener alt er, og kan bli et kunstuttrykk og eksperimenterer heletiden med ulike kontraster og materialer. Fasinasjonen for drivved, treverk og epoxy har ført til flere ulike design, i tillegg til å leke seg med akrylmaling
Ane_svarthvitt (2).jpeg
Ane Vik Eines
Kunstner
Jeg jobber skulpturelt med tekstil, og uttrykker meg gjennom installasjon og tredimensjonale
former. I mitt arbeide utforsker jeg hva som skjer i møtet mellom materielle motsetninger, som
hos den myke tekstilen og den harde steinen.
Håndstrikk er mitt utgangspunkt i denne utforskingen. Jeg ønsker å tøye forståelsen av denne
teknikken og min tilnærmelse er både direkte og uredd. Det kjente i strikkingen blir fremmed i
sin nye form og valg av motstridende materiale som nylon og bjørk, stein og glitter.
I steinene setter jeg mine spor og jeg bruker tre og røtter som har fått en unaturlig form i sin
naturlige vekst eller jeg tvinger de inn i ønsket form. Dette kombineres videre med det myke
strikkede.
Meg - sort-hvitt-beskjært.jpg
Åse Fagervik
Billedkunstner

Åse driver eget galleri/visningsrom på Nyhavna i Trondheim, Kobbesgt. 10A.

Intuitiv maling der det indre landskapet havner på lerretet. For det meste abstrakte uttrykk, men med figurative elementer innimellom. Maler stort sett med akryl, men benytter innimellom også akrylspray, tekstur, kull og kritt.

Jeg er kjent for mine fargerike malerier samt også sirkelformasjonene som ofte trer frem i kunsten. Det er kraftfulle og spesielle maleprosesser, prosesser som bringer undring, håp, lys og kjærlighet. Jeg er ydmyk og takknemlig.

Jeg har hatt en rekke utstillinger oppgjennom årene, både i inn og utland. De siste årene har jeg vært representert med kunsten både i New York, Paris, Firenze, Milano, Cannes og Palermo.

Ved siden av kunsten produserer jeg eksklusive kunstprodukter. F.eks ull/silkeskjerf med påtrykk av min kunst. Flere spennende produkter vil også komme etterhvert.

Jeg har mye på hjertet og skriver derfor mye, dikt, ord og tanker. I tillegg skriver jeg på en “historie”, en historie som jeg har skrevet på i snart 4 år, kanskje blir det til en bok.

Gjennom kunsten ønsker jeg å bidra med noe positivt for andre. Det gir mening når min kunst rører ved noe i andre mennesker. Det er drivkraften.

image0 (8)_edited.jpg
Kristin Bye
Designer & Tekstil kunstner

Kristin er sterkt inspirert av nordisk natur, det dynamiske og stadig vekslende. Med skulpturelle strukturer, enkle organiske former og rike relieff, får kunsten et tredimensjonalt uttrykk.

Materialer festes i hverandre og danner en tredimensjonalitet hvor også det tomme rommet blir en del av designet. Alt er byggeklosser som danner en helhet.

Kristin Bye har bachelor i produktdesign fra Kunstakademiet i Maastricht i Nederland hvor hun fordypet seg i tekstilformgiving. Hjemme i Trondheim har hun videreutviklet teknikker og ideer innen tekstilformgiving til funksjonelle og konvensjonelle tekstildesign. Kristin har en forkjærlighet for filt, men hun lager også design i andre materialer som papir, mikrofiber og silkebånd. Hun liker å eksperimentere.

Designene i filt er klipt og sydd for hånd og er laget i 100 % ullfilt fra Hollandfelt i Delft i Nederland. Filten har egenskaper utover det estetiske. Det er et naturlig og tykt materiale som har en lyddempende funksjon.

IMG_3449.jpg

Knut Løvås

Illustrasjonskunst

Knut har tegnet helt siden han kan huske.

Et tidlig barndomsminne var da han skjønte formen på et hestehode var annerledes en på et menneskehode, noen år senere observerte han at farven på det blå havet blir mørkere jo lengre bort i horisonten man ser, slike små oppdagelser ble det mange av fram til han startet på kunsthøgskolen i Bergen(tidl.Statens kunsthøgskole for kunsthåndtverk og design i Bergen) og senere hospiterende på grafikk avdelinga på Kunstakademiet.

Siden 2005 har han jobbet som avistegner og Illustratør hos Klassekampen,

der han har levert daglig illustrasjon og kommentar på side 3. 

For to år siden tok han også over fronten på bokmagasinet i samme avis som han pryder på lørdager.

Han har blitt benyttet som illustratør for spill, bøker og har levert bok omslag til bla. Aschehoug og Samlaget.

I skrivende stund er en av hans omslag utstilt i monter på biblioteket på det nye nasjonalmuseet.

Han jobber på skjermbasert tegneplate, der hans lange erfaring i maleri og grafikk er grunnsteinen i det nå hel-digitale miljøet han for tiden jobber i.

galleri7blank.png

Copyright © 2020 Galleri 7

  Fjordgata 25,         Trondheim

Tlf: +47 90070641

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon