Utstillinger

ons. 17. nov.

|

Galleri 7

Mini exhibition "Botancial excesses" with Tove Svartkjønnli

Bioingeniør av yrke og origami kunstner av lidenskap.Til daglig finner man Tove bak et mikroskop på St. Olavs hospital hvor hun leter etter små endringer i kroppens celler. På ettermiddagen finner du henne bak et lass papir, på jakt etter nye detaljer, sammensetninger og former.

Tickets are not on sale
See other events
Mini exhibition "Botancial excesses" with Tove Svartkjønnli

Tid & Sted

17. nov. 2021, 18:00 CET

Galleri 7, Fjordgata 25, 7010 Trondheim, Norway

Om utstillingen

Bioingeniør av yrke og origami kunstner av lidenskap.Til daglig finner man Tove bak et mikroskop på St. Olavs hospital hvor hun leter etter små endringer i kroppens celler. På ettermiddagen finner du henne bak et lass papir, på jakt etter nye detaljer, sammensetninger og former. Hun beskriver seg selv som en utålmodig sjel som alltid streber etter å lære nye ting, teste begrensninger og leke med nye muligheter. Noe papir er det perfekte materialet til.

En pandemi med nedstigning, sosial distanse osv har gjort noe med oss. Dette førte til at jeg gikk enda dypere inn i den botaniske verdenen. Blomstene ble mer fargerike, større, mer lekne. Derfor navnet. Vi trenger å få mer farge inn i tilværelsen igjen. Få inn blomster, massevis, gjerne i deilige farger som bare får smilene frem i oss igjen. Vii må tine opp nå, og med den nordiske vinteren på trappene trenger vi farger som lyser opp.

Blomster i det fineste kreppapir, med størrelser som varierer fra 0.5 cm til 1 m per i dag, men for hvor lenge? Nye grenser må testes, nye blomster komme til live. Blomster til bukett, på vegg, i installasjoner og klær.  Blomster gjør oss glade, og verden trenger flere av dem.

Tradisjonsrik origami er også faste innslag, og også her kommer ingeniøren frem. For det er utrolig gøy å kunne bruke origami som 'alle' kjenner i nye sammensetninger. Vri 2D til 3D og omvendt. Få uttrykket til å endre seg til noe helt annet enn opprinnelig.