top of page
Painting Equipments

Grafikk og kunst

Innen billedkunst finner du spennende malerier i mellomstore og store størrelser. 

Flere trykk og bilder kan kjøpes i vår nettbutikk. Vi åpner gjerne opp lokalene våre utenom åpningstidene våre. Ta kontakt på forhånd.

Vi har ikke et rammeverksted, men kan fint anbefale flere.

D.G.A - en spennede ny kunstform/kunsttrykk (Digital grafisk arbeid)  som kombinerer det analoge med det digitale og kommer i lave nummererte opplag. ​

Fremgangsmåten ved D.G.A minner mye om prosessen med å lage et serigrafi, forskjellen ligger i hvordan fargen(blekket) blir overført til arket på samt at denne teknikken gir kunstneren større kontroll på hvordan det ferdige kunstverket blir.

Prosessen med å lage kunst fremstilt ved hjelp av teknikken D.G.A starter på papir, lerret eller lignende hvor man tegner, maler eller på annen måte skaper kunst. Deretter blir tegningen/maleriet digitalisert i høy oppløsning ved hjelp av et kamera eller en scanner.

Neste steg i prosessen er å fintegne streker, finpusse områder i de digitaliserte bildene, legge på farger, endre farger/uttrykk. Når kunstneren er fornøyd med det kunstneriske uttrykket slåes de digitale bildene sammen og kunstneren kan trykke ut et par eksemplarer og se resultatet. Prosessen med å fargelegge, endre uttrykket, fremheve partier etc. kan gjentaes dersom kunstneren ikke er fornøyd. Når kunstneren har kommet frem til det motivet/uttrykket han/hun ønsker er det klart for å trykke opplaget.

Forskjellen fra serigrafi er at det ikke trykkes én og én farge ovenpå hverandre, men at alle fargene trykkes på arket samtidig. Dette gir kunstneren mer kontroll og flere muligheter når jeg enn når de lager f.eks. serigrafi. Fargene blir dessuten klarere, sterkere og jevnere enn ved andre grafisk teknikker. Kunstnere har dessuten en større mulighet til å justere farger ut fra prøvetrykk og komme frem til de fargenyansene de ønsker. En har også god mulighet til å justere motivet ut fra prøvetrykket og rydde opp i elementer før bildet er klart for originalfremstilling. Denne teknikken gir en større frihet enn ved fremstilling av litografi og serigrafi.

Giclée er en metode for å framstille digitale utskrifter av høy kvalitet for billedkunst skrevet ut på blekkskrivere. Metoden ble opprinnelig utviklet sist på 80-tallet, og betegnelsen giclée har siden blitt tatt i bruk av kunstnere og gallerier om enhver høykvalitets blekkutskrift. Gicléemetoden krever spesielle avanserte printere og en kombinasjon av lysekte blekk og syrefritt papir som er garantert av produsenten til å ha en minimums holdbarhet på 60 - 100 år. Slikt utstyr har et 11-fargesystem for blekkskrivere (vanlige enkle printere har 4-fargesystem). Teknikken benyttes av en rekke fremtredende kunstnere til fremstilling av fotografiske forstørrelser og reproduksjon av malerier og grafiske arbeider i begrensede opplag.

 

Litografi, lito eller steintrykk er en grafisk teknikk for trykking av bilder. Trykkmetoden er såkalt plantrykk og bygger på at fett og vann avstøter hverandre.

Linoleumstrykk, også kalt linoleumssnitt, linosnitt eller bare lino, er en enkel grafisk trykketeknikk. Linoleumstrykk er også betegnelse for selve avtrykket, det vil si det grafiske bladet eller bildet.

Tresnitt er en av de eldste grafiske trykkteknikkene for bilder. Avtrykket oppstår etter trykking fra en utskåret plate av tre. Begrepet dekker både teknikken og selve avtrykket eller bildet som blir laget ved hjelp av denne teknikken

Silketrykk eller serigrafi er en grafisk trykkemetode for bilder der trykkfargen blir overført til underlaget gjennom en stram finmasket duk der motivet er avtegnet med lakk som en sjablong eller stensil med åpne og tette partier

HVA ER GRAFIKK

Et grafisk blad er et trykk på papir eller et annet materiale. Trykkplaten kan være av tre, linoleum, metall eller stein, men også andre materialer brukes. Hvert motiv blir trykt i et begrenset antall. Trykkene er gjerne påført informasjon om hvor stort opplaget er, og hvilket nummer i trykkeprosessen det aktuelle trykket er. Trykket kan være signert i trykkplaten. Kunstneren kan også ha signert hvert enkelt trykk for hånden.

Et grafisk trykk er et originalt kunstverk.

Etter fremgangsmåten skilles det mellom høytrykk, dyptrykk, plantrykk, sjablongtrykk og digitale fremstillingsmåter.  Grafiske teknikker er i stadig utvikling.

I tillegg har vi flere originale verk fra flere av kunstnerne Galleri 7 formidler. Av andre kunstformer har vi nydelige skulpturer og unike møbeldesign samt annet unik veggkunst i både tekstiler og treverk man ikke finner hos andre. Vi formidler både samtidskunst av nye og etablerte kunstnere og en unik dose av gamle skatter. 

Ved kjøp av kunst over kr.2000,- kommer det en 5 % kunstavgift i tillegg til kjøpsprisen.

Midlene fra kunstavgiften tilfaller kunstnere og rettighetshavere gjennom kollektive og individuelle ordninger. De kollektive ordningene forvaltes av Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH), og består av stipend, andre tilskuddsordninger og kunstpriser. 

Kjøper du via vår nettbutikk er alle prisene inkl. denne kunstavgiften. 

  • Facebook
  • Instagram

Kontakt oss

Ta kontakt ved interesse for våre produkter, kommende utstillinger eller annet. Vi ser fram til å høre fra deg!

+47 900 70 641

bottom of page